26/11/2020 – Υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας με τις νέες συνθήκες της πανδημίας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Δανεισμός με παραγγελία – Δανεισμός κατ’ οίκον – Πρόγραμμα Ανάγνωσης & Δραστηριοτήτων για παιδιά.

(Υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας με τις νέες συνθήκες της πανδημίας.)

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, η προϊσταμένη Βιβή Χουδαλάκη και το προσωπικό των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, θέλοντας να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να μη στερηθούν το διάβασμα και τη χαρά της ανάγνωσης, γιατί η ανάγνωση προσφέρει απίστευτη παρηγοριά, μειώνει το άγχος, μας δίδει θάρρος και μας κάνει να νιώθουμε πιο ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι,
οργάνωσαν και προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης:

Α) Εφαρμόζεται η μέθοδος: «Δανεισμού με παραγγελία».

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στείλουν e-mail με τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκαν στον κατάλογο OPEN ABEKT – και είναι διαθέσιμα για δανεισμό – ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης (κωδικούς, τίτλους κ.λ.π.). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία ώστε να ορίσει την παραλαβή με ραντεβού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό. Είναι ευνόητο πως για να δανειστεί κάποιος χρειάζεται κάρτα μέλους της ΔΒΧ. Εάν δεν διαθέτετε, τότε θα χρειαστεί πρώτα να ζητήσετε την έκδοσή της.

Β) Ξεκινάει το πρόγραμμα: «Η Βιβλιοθήκη στο σπίτι σας».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Γιαννακάκη, μέσω του προγράμματος «Η Βιβλιοθήκη στο σπίτι σας», δίδουν τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να απολαύσουν την ανάγνωση των βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μοναδικής συντροφιάς του βιβλίου στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες.

Αναζητήστε και επιλέξτε τα βιβλία που επιθυμείτε – μέχρι 2 τον αριθμό – στον κατάλογο OPEN ABEKT – στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης και είναι διαθέσιμα για δανεισμό ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη Βιβλιοθήκη ( 2821 3 41661) για την κράτηση των βιβλίων που έχετε επιλέξει.

Τα βιβλία θα παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας όπου διαμένετε με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο covid-19 (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση των βιβλίων σε σακούλα) και για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και του ηλικιωμένου ή του οικείου του που τα παραλαμβάνει.

Γ) Στα παιδιά που μένουν σπίτι, συνεχίζεται η σειρά αφηγήσεων – αναγνώσεων παιδικών βιβλίων & δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπορείτε να δείτε τα νέα video αλλά να αναζητήστε και παλαιότερα κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο, στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, ή στο Facebook.

Για την ανάγνωση – αφήγηση και δραστηριότητες υπεύθυνες οι κυρίες:

Βιβή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων & 
Ρούλα Τατσοπούλου, θεατρολόγος, υπάλληλος της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου 2821 3 41774