Β΄ Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

Στη συνάντηση της Παρασκευής 31 Μάϊου 2024, τα μέλη της Β΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, συζήτησαν το βιβλίο της Μάρως Δούκα, “Φελιτσιτά”, εκδ. Πατάκη.

«ΦΕΛΙΤΣΙΤΑ (σημαίνει ευτυχία) είναι το όνομα μιας γάτας που ζει στην οδό Αιόλου. Και παρόλο που είναι ακατάδεκτη, καταδέχεται να δείξει τη συμπάθειά της και την αγάπη της σ’ έναν άστεγο που ζει στην περιοχή.
Η Μάρω Δούκα έγραψε ένα μυθιστόρημα για το τι είναι αυτή η ευτυχία, έτσι όπως την ψάχνουν όμως τα μέλη μιας καθημερινής, μικροαστικής πενταμελούς οικογένειας. Η συγγραφέας φτιάχνει μια πολυφωνική αφήγηση όπου η ευτυχία συναντάει τη δυστυχία, η ζωή τον θάνατο, η αγάπη το μίσος, ο φόβος το θάρρος, η συμπάθεια την απάθεια, το ενδιαφέρον την αδιαφορία, το άτομο την κοινωνία.»

Το βιβλίο άρεσε στα μέλη και συζητήσαμε το κοινωνικό πρόβλημα των αστέγων όπως και τα προβλήματα της σημερινής οικογένειας με αφορμή τη συναρπαστική πένα της Μάρως Δούκα.

Επόμενη συνάντηση των μελών την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 7.00μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, με το βιβλίο της Laetisia Colombani «Χαρταετός», εκδ. Πατάκης.