Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, ««Παιχνίδι ως τα σύννεφα», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

«Παιχνίδι ως τα σύννεφα»

Όταν το χθες συναντά το σήμερα με μια «μωβ ομπρέλα» την ομπρέλα της Άλκης Ζέη εμείς την ανοίγουμε … και γίνεται παιχνίδι, γίνεται αερόστατο, γίνεται ταξίδι …Παρέα μεγάλη είμαστε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 και ξεκινάμε …

Έτοιμοι ; Για που τραβάμε ;

Κλείνουμε τα μάτια μας και λέμε ότι βλέπουμε. Πετάμε ψηλά … ως τα σύννεφα … Σερφάρουμε στο διάστημα … και βλέπουμε τον κόσμο από ψηλά. Χάρτης μεγάλος η φαντασία μας.

Καταπράσινα λιβάδια γεμάτα χρώματα … πόλεις … χωριά … δρόμους … βιότοπους … και θάλασσες γαλάζιες … βλέπουμε. Βλέπουμε το δικό μας γαλαζοπράσινο πλανήτη που πρέπει να φροντίζουμε … να αγαπάμε.

Συναντάμε … ιπτάμενα αντικείμενα … και δορυφόρους. Ακούμε τους ήχους του σύμπαντος που θυμίζουν σφυρίγματα … και τιτιβίσματα πουλιών … Βιαζόμαστε όμως να πετάξουμε ψηλά πολύ ψηλά για να πιάσουμε κομμάτια από τον δικό μας ουρανό … Εκεί που κατοικούν τα δικά μας όνειρα …

Και όταν το ταξίδι τελείωσε οι μικροί μας φίλοι σε λίγα μέτρα χαρτί αποτύπωσαν … τη δική τους γη και τον δικό τους ουρανό από το σημερινό ταξίδι. Ένα ταξίδι χωρίς αποσκευές … με το νου να τρέχει … να μη σταματά … να μη κουράζεται … να χάνεται σε εικόνες που δεν έχουν όρια και περιορισμούς … σ’ ένα κόσμο τόσο μεγάλο που γίνεται μικρός.

Με τη Δήμητρα Πενταράκη κοινωνική λειτουργό, εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και τη Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

Εξαιρετική παρουσίαση Δήμητρα Πενταράκη !!! Σου το είπαν και τα παιδιά! Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

ΚΕ2023 #forEBEr@DimitraPentaraki

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 #ΚΕ23Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων