Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;”», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

“Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;” 

Οι γάτες το καλοκαίρι τρυπώνουν στις βιβλιοθήκες και ανακατεύουν τα βιβλία!

Μ΄ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού ξεκίνησε η δράση και τα παιδιά με απαλά βήματα γάτας έπρεπε ν΄ανακαλύψουν 6 γατοαντικείμενα, που είχαν κρυφτεί στην παιδική βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια παρουσίασαν τον εαυτό τους, αλλά και τα ζώα συντροφιάς που έχουν ή που θα ήθελαν να είχαν. Αμέσως μετά η Κυρία Κλοκλό της Ζωρζ Σαρή και Οι Γατοκουβέντες της Άλκης Ζέη ήταν η αφόρμηση για κουβεντούλα και διερεύνηση στον μυστικό κόσμο της γάτας.

Κι αφού τέθηκε το ερώτημα: “Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;” μικρές φανταστικές ιστορίες στήθηκαν στο πι και φι και ήρθε η ώρα να ζωντανέψουν με τη μορφή κούκλας. Μικρές χάρτινες φιγούρες, η γάτα και η παρέα της κι ένα σκηνικό χρωματιστό πήραν ζωή και η βιβλιοθήκη γέμισε νιαουρίσματα.

Κι έτσι λύθηκε η απορία για το που πάνε οι γάτες το καλοκαίρι! Οι γάτες πάνε στο βουνό ή στη θάλασσα, στον κάμπο, αλλά και στο διάστημα! Τέλος, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει η κάθε γατόκουκλα με το δικό της τρόπο, ποιον; Μα τον ίδιο της τον εαυτό , αφού το κουτί που άνοιγε και μάζευε τα νιαουρίσματα έκρυβε μέσα έναν καθρέφτη!!!

Η συνέχεια στα σοκάκια της πόλης!

Εμψυχωτής: Δήμητρα Βαλαβάνη, εκπαιδευτικός

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.