Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: “Ένα κουτί με πεταλούδες” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

«Ένα κουτί με πεταλούδες»

Μια δυνατή συναισθηματο βροχή … άνοιξε το κουτί με τις Πεταλούδες της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας της Jo.Rooks το πρωινό της Πέμπτης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού. Πολλά και πολύχρωμα συναισθήματα από τον κόσμο που κρύβεται μέσα μας πλημμύρισαν τη Βιβλιοθήκη μας.

Ακολουθώντας την ηρωίδα του βιβλίου μας η Αγάπη μας καλωσορίζει, μας αγκαλιάζει και μας κερνάει ζεστό τσάϊ.

Εκεί και η Ζήλεια μας κλείνει το μάτι με το καταπράσινο φουστάνι της, αγκάθια έχει σαν στριφογυριστό γαϊδουράγκαθο μοιάζει, και μας γρατζουνάει.

Ο θυμός σαν αναμμένο κάρβουνο, σαν ηφαίστειο μας πλησιάζει.
Εκεί και ο Φόβος βαρύς σαν πέτρα θέλει κάτι να μας πει.
Εκεί και η Λύπη σαν σταγόνες βροχής πέφτουν από ένα μεγάλο γαλάζιο σύννεφο.

Μέσα από διαδραστικές τεχνικές και παντομίμα οι μικροί μας φίλοι … Χαρούμενοι … Λυπημένοι … Φοβισμένοι … Θυμωμένοι … εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τους δίνουν μορφή και λόγο. Τα αναγνωρίζουν … τα συνδέουν με την πηγή που τα προκαλεί … τα αγκαλιάζουν … τα αγαπούν … δικά τους είναι.

Ευχαρίστησαν και τον κύριο Φόβο που τους μοίρασε μυστικά και τους έμαθε … «Δεν φοβάμαι … να φοβάμαι». Ασπίδες θάρρους φτιάξαμε και του είπαμε «Γεια σου κύριε Φόβε».

Το ταξίδι μας τελείωσε με τη «Χαρά της Ζωής», πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Ρομπέρ Ντελουέ. Οι μικροί μας φίλοι εμπνέονται και αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους με χρώματα έντονα και φωτεινά , γιατί έτσι θέλουν να είναι ο κόσμος τους ο κόσμος όλος!

  • Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μάλεμε Χανίων
  • Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Κισάμου

Εμψυχωτής Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια

Με αφορμή τα νέα προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει τα προγράμματα φιλαναγωσίας και δημιουργικής απασχόλησης και για το έτος 2024, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στο χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής – Βιβλιοθήκης Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού…