Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Στις 7 κορυφές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Με οδηγό το βιβλίο της Χριστίνας Φλαμπούρη και Μαρίας Ρουσάκη «Στις 7 κορυφές», εκδ. Πατάκη, μια αληθινή ιστορία σαν αλληγορικό παραμύθι απλώθηκε στη Βιβλιοθήκη μας. Μια ιστορία βασισμένη στην κατάκτηση των ψηλότερων κορυφών των 7 ηπείρων από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη.

Φθάνοντας όλο και πιο ψηλά … αρπάζοντας κομμάτια ουρανού η μικρή Χριστίνα ξεπερνά τους φόβους της και διαπιστώνει πως γίνεται να είναι πιο δυνατή. Η Χριστίνα σε ηλικία 30 χρόνων είναι η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην στέγη του κόσμου στην κορυφή του Έβερεστ στα 8.848 μ. Μάϊο 2019.

Πετάξαμε κι εμείς ανάλαφρα σαν Αετοί της Κρήτης με τη Χριστίνα στις 7 κορυφές … Ρωσία … Αλάσκα… Τανζανία … Αργεντινή … Ανταρκτική … Παπούα … Νεπάλ. Πετάξαμε εκεί στις απάτητες κορυφές του κόσμου. Πετάξαμε εκεί που η Ελληνική Σημαία περήφανη κυματίζει … Πετάξαμε εκεί που τα ονείρατα αληθεύουν.

Οι 7 λέξεις που ξεπήδησαν από τις 7 κορυφές … Ελπίδα … Μαζί … Φροντίδα … Αποδοχή … Αφοσίωση … Θάρρος … Υπομονή … αγκαλιάζουν και φωτίζουν τα δικά μας όνειρα … και στόχους.

Και όταν το ταξίδι κορυφής τέλειωσε οι μικροί μας φίλοι αποτύπωσαν τα όνειρά τους … και μαζί τους τα πήραν … κυνηγώντας τις δικές τους κορυφές, με το μεγάλο «Μπορώ».

  • Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, Ε΄ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Παζινού
  • Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, Γ’ & Δ’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου
  • Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, Ε’ & ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Αλικιανού

Εμψυχωτής Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια